Het weer in alicante

Speelt nu :

Radio 7EVEN Costa Blanca is op heden enkel te beluisteren via internet en ook op MixCloud LIVE , waar U ook later live beeldverslag zal kunnen vinden van evenementen . Wel zijn er vergevorderde plannen om ook aan de Costa Blanca via DAB+ te gaan uitzenden. Waarom ? Hier zijn diverse goede redenen voor :

1. Het FM-radiolandschap in Spanje, en zeker aan de Costa's, is één grote knoeiboel. Er zijn geen vrije frekwenties en alle bestaande radio's die op FM uitzenden storen mekaar meer dan goed is. Het leeuwendeel van deze radio's heeft geen uitzendvergunning.
2. De Spaanse overheid plant een grote schoonmaak op de FM-band in de volgende jaren. Iedereen zal een vergunningsaanvraag moeten doen en een groot deel van de radio's zal waarschijnlijk geen vergunning krijgen. Het is op heden nog steeds onduidelijk hoe deze regularisatieprocedure zal verlopen.
3. Radio 7EVEN Costa Blanca richt zich in de eerste plaats tot alle Nederlandstaligen aan de Costa Blanca, maar ook aan de andere Costa's en in het algemeen tot ALLE nederlandstaligen in de wereld. Om iedereen te kunnen bereiken is er maar één mogelijkheid : internet.
4. Om enkel aan de Costa Blanca een aanvaardbare ontvangst op FM te hebben, zouden we minstens 5 zware zenders met 5 verschillende frekwenties en antennemasten moeten plaatsen. Een enorme investering voor uiteindelijk een pover resultaat. Daarenboven zal FM op termijn verwijnen. In bvb. Noorwegen werd de FM-band al in 2017 afgeschaft en de andere landen zullen mondjesmaat volgen.
5. Wij zijn in een onberispelijke storingsvrije digitale stereo kwaliteit over de hele wereld via internet te ontvangen. Een smartphone en Bluetooth-speaker volstaan al om van deze kwaliteit te genieten. Het data verbruik is hierbij minimaal.

Uit al wat voorafgaat heeft Radio 7EVEN Costa Blanca beslist om voorlopig geen nutteloze investeringen te doen op de FM band en hiervoor eerst de voorwaarden van de regularisatieprocedure in Spanje af te wachten. De plannen voor digitale uitzendingen in DAB+ (enkel aan de Costa Blanca) zijn wel in een vergevorderd stadium, zie ook onze poll waar we iedereen uitnodigden om aan deel te nemen, de resultaten hiervan zijn bekend. Wij blijven alleszins verder investeren in de radiocommunicatie van de toekomst : internet. Wereldwijd beschikbaar, digitaal en loepzuiver dank zij onze vooruitstrevende studio-software.

U kan Radio 7EVEN Costa Blanca op heden op de volgende manieren wereldwijd beluisteren :

Via de VRadio app op uw GSM/iPhone/Tablet/iPad :
Klik op deze link. U komt op de website van VRadio met de stream van "Radio 7even Costa Blanca" actief. Onder de stationsbeschrijving ziet u :  Already have the app installed? Click here to start listening on the app! Klik op die link. Als de app niet onmiddellijk installeert, kan u daaronder klikken op "Google Play", "App Store" of "Windows". De app wordt geïnstalleerd. Wanneer U na installatie de app opent, krijgt U onmiddellijk "Radio 7even Costa Blanca", te zien onderaan, samen met de verzonden info.

Op een PC, Laptop of GSM :
Surf naar onze livepagina en druk onderaan op de afspeelknop of via een van de 8 radiosites, zie lager (*) 

Op een internetradio :
Zoek naar Radio 7 Costa Blanca of Radio Seven Costa Blanca en leg hem vast in uw voorkeurstations

Op een stereoketen en/of (smart)TV :
- Op een smart-TV kan u via de browser surfen naar deze pagina en vervolgens kiezen uit de diverse radiosites hieronder vermeld.
- Heeft u geen smart-TV maar een TV of stereoketen uitgerust met Bluetooth ? Kies dan Radio Seven Costa Blanca via uw smartphone of PC en verbindt deze via Bluetooth.
- Is uw TV of stereoketen niet uitgerust met Bluetooth ? Dan kan U nog steeds uw smartphone of PC verbinden via een klassieke audiokabel.

In uw voertuig :
- Indien uw autoradio uitgerust is met internetradio en/of WiFi : Zoek naar Radio 7 Costa Blanca of Radio Seven Costa Blanca en leg hem vast in uw voorkeurstations.
- Indien uw autoradio uitgerust is met Bluetooth : surf met uw smartphone naar onze livepagina en druk onderaan op de afspeelknop, speel vervolgens af via uw bluetooth verbinding 
- Indien uw autoradio geen van beide opties heeft, kan U deze nog altijd verbinden via een klassieke audiokabel, indien zulke ingang beschikbaar is op uw autoradio. 
- Is ook dit niet mogelijk, dan kan u Radio SEVEN Costa Blanca jammer genoeg niet in uw voertuig beluisteren 

Data verbruik : Om naar Radio SEVEN Costa Blanca te luisteren via internet heeft U iets minder dan 1MB (1 MegaByte) per minuut nodig. Luistert U een uur, dan veroorzaakt dit een verbruik van 56MB. Luistert U 8 uur per dag, dan verbruikt U op een maand van 30 dagen ± 13Gb (Gigabyte). Voor 99% van de internetabonnementen vertegenwoordigt dit slechts een fractie van het maandelijks toegelaten datavolume. Ter vergelijking : Kijk je een complete film via Netflix, dan kost dit je gemiddeld 2Gb aan data per uur !

(*) U vindt ons ook op volgende 9 radiosites :