Het weer in alicante

Speelt nu :

De "LUCKY 7" is een nieuw uitgekomen nummer dat gedurende 1 volle week 8x per dag te horen is, van maandag tot zondag. Op deze pagina vindt U de "LUCKY 7" van deze week en de voorbije twee weken.

DEZE WEEK

De "LUCKY 7" van deze week (25-09-2023 8h00 tot 01-10-2023) is "NansCy" met haar single “House for Sale“, dat onlangs verscheen. "House for Sale" is een cover van het oorspronkelijk uit 1975 afkomstige nummer gezongen door de groep "Lucifer".
NansCy werd geboren op 1 september 1970 in Deurne (België).
Als kind stond ze al voor de spiegel te zingen, met een kleine micro in de hand. Haar vader was veel met muziek bezig, hij was de DJ in de discotheek van haar grootmoeder in de jaren 60. De liefde voor muziek is dus niet ver te zoeken.
Haar grote passie werd dan ook om heerlijk te kunnen zingen en met publiek te werken, ze zingt echt alle soorten liedjes even graag.
Enige jaren geleden hebben haar man en zijzelf besloten om naar Spanje te gaan en zich te vestigen in Catral aan de Costa Blanca. Na 30 jaar in het onderwijs te hebben gestaan was het tijd om hun leven een andere wending te gaan geven, maar ze reist nog iedere 2 weken over en weer tussen België/Nederland en Spanje, en heeft met regelmaat nog optredens in België en Nederland. Maar ook aan de Spaanse Costa’s laat ze haar stem graag horen.
Enkele maanden geleden kwam ze tijdens een optreden Andy de Witt tegen, een Nederlandse zanger, componist en producer. Hij hoorde haar het prachtige nummer “House for Sale” zingen en stelde voor om hiervan een volledig nieuwe opname te maken, maar wel zonder aan het prachtige lied veel te veranderen. En zie … de samenwerking was geboren. Voor haar een droom die in vervulling gaat. En we willen haar daar ten volle in ondersteunen. Geniet van haar prachtige, zuivere stem voor de vertolking van een prachtig nummer.
Info en Boekingen NansCy: +32 496 99 43 26
U hoort "House for Sale" 8x per dag in digitale kwaliteit. NansCy kondigt haar nummer zelf aan op ons radiostation.
Beluister - Be kijk op Youtube (niet beschikbaar)


VORIGE WEEK

De "LUCKY 7" van vorige week (18-09-2023 8h00 tot 24-09-2023) is "Alessandra" met haar derde nummer “Bad Bitch“, dat op 15 september verscheen.
De Italiaans-Noorse zangeres Alessandra putte uit haar Eurovisiesongfestivaldeelname een hitje met het fijne “Queen of Kings”. Het leverde de prille twintiger een verdiende vijfde plaats op en een touraankondiging door Europa volgde. Sinds haar thuiskomst van Liverpool kwam met “Pretty Devil” nog één nummer uit, waardoor “Bad Bitch” pas haar derde officiële release is.
Na “Pretty Devil” hoopten we dat Alessandra wat meer buiten de lijntjes zou kleuren, maar wat ze deed is eigenlijk het tegenovergestelde. Waar er in die eerste nog wel wat pit zat, neigt haar nieuwste creatie eerder naar de popclichés. We zouden durven zeggen dat de inspiratie wat zoek is, maar na twee nummers lijkt ons dat wel heel erg vroeg. Wat wel positief is aan het nummer, is de boodschap die erachter zit: de bitch waarover het gaat is zoals de titel vermoedt niet zo braaf als het nummer klinkt, en ze is daar heel tevreden over. Ze kan zijn wie ze is en ziet haar eigen persoon als een zegen. Op 13 februari staat Alessandra op het podium van de Amsterdamse Melkweg. Die show is uitverkocht. Voor het concert in Trix de dag erna zijn de laatste kaarten in de verkoop.
U hoort "Bad Bitch" 8x per dag in digitale kwalitieit.
Beluister - Bekijk op Youtube

TWEE WEKEN GELEDEN

De "LUCKY 7" van twee weken geleden (11-09-2023 8h00 tot 17-09-2023) zijn “The Rolling Stones“ met het nummer “Angry“, dat op 6 september verscheen.
In een wereld waar rock-‘n-roll haar heersers eert, schitteren The Rolling Stones als onaantastbare legende. De meesters van muzikale rebellie en verleiding hebben vorige zomer de Europese podia opnieuw betreden, voor het eerst sinds het tragische verlies van drummer Charlie Watts. De tickets waren prijzig, maar de show in het Koning Boudewijnstadion in Brussel was er eentje voor de geschiedenisboeken. Terwijl de rouw nog altijd voelbaar is, brengen ze een sprankeltje hoop met hun 24ste album "Hackney Diamonds" waarop Watts te horen zal zijn op twee nummers. Een eerbetoon aan zijn onvergetelijke bijdrage aan de band die de muziekgeschiedenis heeft gevormd.
Op deze nieuwe plaat schittert de single “Angry” als een openingsnummer en fonkelende diamant. De single opent met een eenvoudige, maar tijdloze Stones-riff die zonder enige moeite naast monumentale riffs als “Satisfaction” en “Start Me Up” kan staan. Gedurende het hele nummer blijft deze riff de rode draad, gesteund door een strakke drumbeat die het ritme beheerst. Mick Jagger, de eeuwig jeugdige frontman, laat zijn kenmerkende stemgeluid schallen met de woorden ‘don’t get angry with me’ en het lijkt alsof de tijd geen vat heeft op zijn charisma en vocale kracht. Keith Richards gooit er nog een vuile vettige solo tegenaan op het einde. Alle ingrediënten zijn in “Angry” aanwezig om het tot een klassieker te schoppen. Zo vernieuwend als op “Living In A Ghost Town” uit 2020 klinkt het nummer niet, maar de fans zullen dit hapje wel kunnen smaken. The Rolling Stones, met meer dan zestig jaar op de teller, slaagt er nog steeds in om eigentijds te klinken, terwijl de band zijn unieke geluid onaangetast behoudt. Het is een meesterlijke prestatie die alleen deze rockiconen kunnen leveren.
"Hackney Diamonds" verschijnt op 20 oktober. Achttien jaar hebben de fans moeten wachten op een nieuw album. Het album zal twaalf songs tellen. Mick Jagger beloofde op de persconferentie dat er naast deze stevige rocker ook enkele ballads op zullen staan. Er zullen ook een aantal gastartiesten de revue passeren, waaronder Lady Gaga, Stevie Wonder en opper-Beatle Paul McCartney. Meer dan zes decennia zijn de heren al bezig en Jimmy Fallon vatte het simpel maar perfect samen tijdens de livestream: Er is gewoon maar één band zoals The Rolling Stones.
U hoort "Angry" 8x per dag in digitale kwalitieit.
Beluister - Bekijk op Youtube