Het weer in alicante

Speelt nu :

De "LUCKY 7" is een nieuw uitgekomen nummer dat gedurende 1 volle week 8x per dag te horen is, van maandag tot zondag. Op deze pagina vindt U de "LUCKY 7" van deze week en de voorbije twee weken.

DEZE WEEK

De "LUCKY 7" van deze week (20-03-2023 8h00 tot 26-03-2023) is "epona" met haar debuutsingle "Voice", die op 14 maart uitkwam.
We hebben hier bij Radio 7even Costa Blanca steeds oog en vooral "oor" voor nieuw aanstormend talent, en dat is deze week niet anders. epona is het solo-project van Epona Guillaume, een 21-jarige Frans- en Nederlandstalige knappe Brusselse. Zij verdiende haar sporen reeds in het theater waar ze van jongs af actief was. Ook zette ze al stappen in de filmwereld, o.a. in de documentaire film Sans Frapper van Alexe Poukine.
Haar stem is echter haar grootste troef en ze zet nu haar eerste stappen in de muziek met de single die toepasselijk "Voice" heet. epona heeft een stem als een klok en ze laat dat dan ook horen in dit nummer. Ook figuurlijk wil ze haar stem laten horen en opkomen voor vrouwen en hun rechten en plaats in de maatschappij. Mag de wereld veilig zijn voor elke vrouw of ze zich nu binnenhuis of in de publieke ruimte bevindt? Vanzelfsprekend, maar het is helaas ook bij ons niet altijd en overal het geval. Stof voor haar teksten heeft epona dus genoeg. Was "Voice" enkele dagen eerder uitgekomen, het kon het anthem worden voor de internationale vrouwendag van 8 maart. Gratis exposure, volgend jaar een nieuwe kans?
Ondanks dat Epona vlot Nederlands en Frans spreekt, opteert ze in haar muzikaal project voor het Engels. Dat straalt zich meteen af in een internationale sound die je van bij het begin van “Voice” hoort. Een zacht gitaartje en haar rauwe stem geven het geheel allemaal een bepaalde eigenheid. Zeker wanneer ze naar het refrein toe haar stem iets meer de hoogte in laat komen, voel je een ruwe eerlijkheid naar boven komen. Wanneer we het einde naderen, bloeit de song volledig open en laat ze alvast al haar emoties ten volle tot uiting komen. Een subtiele gitaarsolo later, hebben we er volgens ons alweer een Belgisch talent bij.
Ze nam een ep op, Help I’m Fine!, die later dit jaar moet verschijnen en doet het ook daarin volledig in het Engels. Met de debuutsingle “Voice” laat ze alvast haar sterke stem horen.
Het nummer zelf (muziek door Dimitri Eggermont componist en gitarist) is vrij eenvoudig opgebouwd en herhaalt steeds dezelfde akkoordenreeks in een klassieke pop bezetting met drum, bas en gitaar. Denk een beetje aan Alanis Morissette. "Voice" wordt gelanceerd met een clip geregisseerd door Louis Lekien (productiehuis Bleu Nuit) die we ook kennen van de clip van James van Oscar and the Wolf. Ambitieus!
epona kondigt haar debuutsingle op ons radiostation zelf aan.
Beluister - Bekijk op Youtube (met lyrics) - Instagram - Facebook - TikTok - Spotify


VORIGE WEEK

De "LUCKY 7" van vorige week (13-03-2023 8h00 tot 19-03-2023) is "Anouk" met haar single "In jouw armen", die op 10 maart uitkwam.
Aanstormend Nederlands talent Anouk van der Weide (°30-06-1997) kent u waarschijnlijk als lid van het duo MD, waarmee ze in 2022 een succes hebben gehad met hun debuut single "He ain't gonna change". Dit nummer stond en staat nog steeds in vele playlijsten bij de diverse radiostations all over the world. Naast het duo werkt deze sympathieke zangeres ook aan een solocarriere en presenteert hierbij haar single "In jouw armen". Een schlager en meezinger, geschreven door Angela Radtke van muziek voorzien door Tim Hemme en opgenomen in studio "Het Atelier" in Weiteveen(NL) waarmee ze zeker de tent in brand kan steken. Anouk laat hierbij horen niet in een hokje geplaatst te willen worden en zich zowel in het Engels als Nederlands zeer prettig te voelen. Dat is ook wat je kunt verwachten bij een optreden van haar : een mix van Nederlands- en Engelstalige muziek. Kortom, voor 2023 zal dit zeker niet het enige zijn wat je kunt verwachten op muzikaal gebied want er zijn volop plannen.
Anouk kondigt haar single op ons radiostation zelf aan.
Beluister - Bekijk op Youtube

TWEE WEKEN GELEDEN

De "LUCKY 7" van 2 weken geleden (06-03-2023 8h00 tot 12-03-2023) is "Snelle" met zijn single "Terugweg", die op 24 februari uitkwam.
Snelle (echte naam Lars Bos, geboren op 03/10/1995) groeit op in Gorssel en volgde een muzikale studie op de Herman Brood Academie. In 2016 weet hij te verrassen met de release van de ep De Vier.
In 2019 brengt hij de EP Beetje Bij Beetje uit met daarop ook tracks met Jebroer en Raw Roet en ook doet hij een uitverkochte tournee. De openingstrack "Scars" is de track die veelvuldig wordt opgepakt en zijn eerste Top 40-hit wordt. In het voorjaar maakt hij met Frenna de track "Plankgas" dat uitgroeit tot zijn grootste Top 40-hit. Met Reünie staat hij in oktober 2019 voor het eerst op nummer 1. Ondertussen is dan ook "Lippenstift", een samenwerking met Marco Borsato en John Ewbank, verschenen. Hij wordt in oktober de eerste Nederlandse artiest ooit die met twee gelijktijdige hits in de top 3 staat via "Reünie" en "Lippenstift".
Op 24 oktober brengt hij, in de maand dat hij 24 is geworden, zijn debuutalbum Vierentwintig uit. De track "Ze Kent Mij", waarop ook Yade Lauren te horen is, wordt zijn volgende Top 40-hit. Voor de bioscoopfilm Project Gio maakt hij met Esko de track "Omhoog". Die track blijft steken in de Tipparade. Hij start 2020 met de release van het nummer "Smoorverliefd" dat de Top 40 voor drie weken weet aan te voeren. In maart maakt hij met Frenna en Ronnie Flex de track "Venus". Diezelfde maand maakt hij met Davina Michelle het nummer "17 Miljoen Mensen", een bewerking van de eerdere nummer 1-hit van Fluitsma & Van Tijn. Het levert Snelle zijn derde nummer 1-hit op. Op dat moment verschijnt ook de track "Verliezen Met Jullie", een nummer dat hij met Pjotr en Okke Punt maakt. Met "Kleur" verschijnt er begin juni weer een solotrack van Snelle.
In de tweede helft van 2020 keert hij met Suzan & Freek terug naar zijn geboortestreek in "De Overkant". Ook maakt hij opnieuw een track met Ronnie Flex, "De Schuur". In november verschijnt de EP Sebastiaan met daarop ook samenwerkingen met Glen Faria (Generatie Y) en Thomas Acda (Papa Heeft Weer Wat Gelezen).
Met de single "Blijven Slapen" kan Snelle begin 2021 ook een samenwerking met Maan op zijn naam schrijven. Door de pandemie is er een afname van aanmeldingen bij voetbalverenigingen, daarom besloot de KNVB en Oranje de hulp in te roepen van Snelle. Eind mei brengt hij nummer "Limonade" uit dat tevens de de titel is van de campagne. Tegen het einde van het jaar dropt hij de track "In Mijn Bloed".
Halverwege maart 2022 komt Snelle met maar liefst twee nieuwe singles, "Pizza Met Ananas" en "Niks Mee Te Maken". Samen met de Vlaamse zanger Metejoor brengt hij het nummer "Kijk Ons Nou" uit. Terwijl die track in de Tipparade staat weet zijn samenwerking met Ammar, De Laatste, ook een plekje in de Tipparade te bemachtigen. In november brengt hij het nummer "5 Voor 12" uit. En nu dan zijn eerste werk van 2023 : "Terugweg".
Beluister - Bekijk op Youtube (met lyrics)