Het weer in alicante

Speelt nu :

De "LUCKY 7" is een nieuw uitgekomen nummer dat gedurende 1 volle week 8x per dag te horen is, van maandag tot zondag. Op deze pagina vindt U in detail de "LUCKY 7" van deze week en de voorbije twee weken, alsook een overzicht van de vorige Lucky 7's.

DEZE WEEK

19 februari 2024 - ​De "LUCKY 7" van deze week (19-02-2024 8h00 tot 25-02-2024) is “LEEZ“ met haar tweede single “If You Ever Leave Me“ die op vrijdag 16 februari verscheen.
LEEZ, de zus van Metejoor, verraste in augustus 2023 de muziekwereld met een eerste eigen single, en volgens ons was dit een schot in de roos. Logisch dat er een vervolg zou komen. En dit kwam er op vrijdag 16 februari 2024, nota bene op haar 31e verjaardag.
Broer Joris Van Rossem, beter bekend als Metejoor, brak in 2018 door als voorprogramma van Niels Destadsbader en veroverde ondertussen al enkele jaren heel Vlaanderen. De populaire zanger scoorde niet alleen heel wat hits, hij heeft ook zijn eigen documentaire op Streamz.
Toch begon de zangcarrière van zijn zus LEEZ (Lisa Van Rossem) eigenlijk voor die van hemzelf. Zij nam in 2016 namelijk deel aan The Voice van Vlaanderen en schopte het daar tot de halve finale. Tijdens dat avontuur leerde broer Joris producer Hans Francken kennen, waarna zijn carrière vertrokken was.
Lisa moest iets langer wachten, maar ondertussen is ook haar muzikale carriere aan het rollen. Zelf zegt ze over haar nieuwe nummer : "Het is een nummer met heel veel power, het is ook heel autobiografisch en ik ben er heel fier op. Op de vraag in welke zin dit autobiografisch is, antwoordde ze : "Het gaat over mezelf, ik ben nog altijd een happy single want nog niet klaar voor een relatie, omdat ik die heartbreaks nadien niet aankan; ik ben een heel gevoelig mens, dus liever niet dan wel ..."
U hoort “If You Ever Leave Me“ deze week 8x per dag in perfecte digitale kwaliteit. Lisa introduceert haar nummer zelf middels enkele uittreksels uit een R2 interview op de ochtend van haar 31e verjaardag.
Beluister   Bekijk op Youtube


VORIGE WEEK

12 februari 2024  - ​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​De "LUCKY 7" was vorige week (12-02-2024 8h00 tot 18-02-2024) "Sia feat. Kylie Minogie" met haar nieuwe single "Dance Alone", die op 7 februari uitkwam.
Sia en Kylie Minogue zijn twee geliefde Australische artiesten met een succesvolle carrière in de muziekindustrie, dus het is geen verrassing dat de twee hun krachten bundelden om samen een nieuw nummer uit te brengen. “Dance Alone” kwam op 7 februari 2024 uit en dient als voorproefje van wat er gaat komen in Sia’s volgende project. Met het nummer kwam ook de aankondiging dat het tiende studioalbum van de bekroonde songwriter, "Reasonable Woman", op 3 mei zal verschijnen.
Sia deelde voor het eerst de titel van het album in 2020; het jaar daarop bracht ze haar polariserende film Music en het bijbehorende album uit. Afgelopen september bracht ze de single “Gimme Love” uit als de eerste single van haar aankomende LP. Ze dook ook terug in de samenwerking met 'Hass Hass', een samenwerking met de Indiase zanger en acteur Diljit Dosanjh. ‘Dance Alone’ is een groovy popnummer dat doet denken aan Minogue’s geweldige Disco- en Tension-albums van de afgelopen jaren. Het toont de eerste samenwerking van de twee Aussie-iconen in tien jaar na hun samenwerking op ‘Kiss Me Once’ van Minogue’s gelijknamige album uit 2014.
"Reasonable Woman" zal een breed scala aan gasten bevatten, van Labrinth en Tierra Whack tot Paris Hilton en Rock and Roll Hall van Famef Chaka Khan. Bij de aankondiging van haar aanstaande album op Instagram bedankte Sia iedereen die een handje had geholpen bij het tot leven brengen van het project. “Er zijn zoveel geweldige vrienden die hebben geholpen alles te geven om het album te maken tot wat het is”, schreef ze. ‘Ik kan niet wachten tot je het hoort.’
Sia heeft onlangs een goed geoliede werkrelatie opgebouwd met zowel Khan als Hilton. De singer-songwriter trad vorig jaar op tijdens de introductieceremonie van Khan's Rock and Roll Hall of Fame, en de muzieklegende vertelde aan Entertainment Tonight afgelopen november dat de twee “geweldige muzikale partners zijn geworden, samen dingen schrijven” en dat ze “nog veel meer gaan samenwerken.” Ondertussen heeft Hilton Sia gerekruteerd om haar aanstaande tweede album te regisseren, het vervolg op haar titelloze debuut uit 2006. "Ik ben zo opgewonden over mijn tweede album. Sia is de uitvoerende producent ervan, de nummers zijn episch", vertelde ze op 4 februari tijdens de uitreiking van de Grammy's.
U hoort "Dance Alone" 8x per dag in digitale kwaliteit.
Beluister   Bekijk op Youtube


TWEE WEKEN GELEDEN

5 februari 2024 - ​​​​​De "LUCKY 7" was 2 weken geleden (05-02-2024 8h00 tot 11-02-2024) "Dean Lewis" met zijn nieuwe single "Memories", die op 1 februari uitkwam.
Dean Lewis is een singer-songwriter die we anno 2024 niet meer mogen onderschatten. Niet alleen in thuisland Australië weet hij met zijn mix tussen pop en indie muziekliefhebbers te raken, nummers als “Waves” en “Be Alright” deden het ook hier helemaal niet slecht in de hitlijsten. Zijn meest recente langspeler dateert ondertussen al van 2022 en leidde tot een uitnodiging voor Rock Werchter in het daaropvolgende jaar. Sindsdien bracht hij nog enkele nieuwe nummers uit, dus hopelijk mogen we binnenkort een nieuw album ontvangen.
“Memories” klinkt als een dankbetuiging aan een ex-geliefde, maar zou eveneens over een overleden naaste kunnen gaan. Het is een emotionele en oprechte ballade waar velen zich in zullen herkennen met die speciale iemand in gedachten. Muziek recht uit het hart, dat werkt keer op keer en zo komt “Memories” goed binnen. Het filmische en dramatische aspect van het nummer maken het een tikkeltje grootster dan nodig was, maar het blijft een mooie song die een traantje kan opwekken. (bron dansendeberen dot be)
U hoort "Memories" 8x per dag in digitale kwaliteit.
Beluister   Bekijk op Youtube

Eerdere Lucky 7's dit jaar
29 januari 2024 : Kygo & Ava Max - Whatever
22 januari 2024 : Zara Larsson - You Love Who You Love
15 januari 2024
: Camille - Ik sta altijd voor je klaar (Milo)
8 januari 2024 : Lewis Capaldi - Strangers
1 januari 2024 : Pommelien Thijs & Bazart - Hou me vast

Alle Lucky 7's van het jaar 2023 werden op 30 december 2023 op een rijtje gezet tijdens de drie uur durende Lucky 7 Top 52 van 2023. U kan het programma
hier herbeluisteren.